Utisci

Prvi utisci , vrline i mane....

Utisci

Postod trotter » Januar 31st, 2009, 1:04 am

E sad treba biti pametan pa napisati svoje prve utiske o novom operativnom sistemu koji su nam Windows I njegov ponosni vlasnik mister Bili velikodusno ponudili. Rec je naravno o novom Windowsu ponosno nazvanom 7. Za sada je u opticaju samo beta verzija I moze se naci na oficijelnom Majkrosoftovom sajtu u download sekciji.
Kao prvo , vazno mi je da navedem da je u mom slucaju sistem instaliran na MSI lap topu EX630 serije sa pentijum core duo procesorom na 2.0GH , 4 GB rama I nvidia 9300 grafikom…..Pa da pocnemo….
Instalacija –
sam process instalacije se ne razlikuje mnogo od prethodnih verzija istog proizvodjaca…Kada ubacite butabilni disk ( u ovom slucaju DVD jer je 3.15 GB velicine) pojavice vam se ono standardno ~ press any key…~ , I sve ide standardno kao kod XP-a ili Viste. E onda dolazi do prve nedoumice….Instalacija vas inteligentno pita da li zelite da samo Upgrejdujete prethodni system sa opcijom cuvanja podataka , ili zelite da idete na potpunu instalaciju. Ako izaberete ovo drugo , ulazite u , za pocetnike veoma zamrsen svet fomiranja particija , gde dobijate opcije sa ili bez formatiranja , I jos par drugih stvari . Ali ako pazite I tacno znate sta hocete procice te I ovu prepreku bez nekih vecih problema.Sledi standardno unosenje kljuca I odredjivanja regionalnih opcija I instalacija nastavlja sama…..
Start up-
Prvo sto uocite je da nema vise onog bezveznog vrtenja linija kao kod XP ili ekrana kao kod viste…sve se svodi na cetiri tacke u bojama Windowsa koje dolaze sa crne pozadine I formiraju zastitni znak sistema….Nema sta , inteligentno I ne mnogo iritirajuce resenje…Kod prvog startovanja vec dolazi do malo duzeg ucitavanja postavki tako da ce te malo vise sacekati dok vas sitem nepusti da pocnete….Ali to je samo kod prvog startovanja …. Ali kada sve prilagodite svojim potrebama , svako sledece je brze…
Drajveri –
7-ca je napravljena da koristi drajvere od Viste. Ali ovde sam se sreo sa prvim problemom: naime , iako uz gore pomenutu masinu idu drajveri za Vistu , pri ubacivanju diska system u auto-runu nije mogao da ih pronadje…Ali I to je reseno jednostavnim rucnim abdejtovanjem iz device managera…..
Rad-…….

Ovde namerno pravim pauzu I ocekujem od vas ponosnih korisnika Windows 7 operativnog sistema prve utiske o radu , Manama , nedostatcima…..

Ajde kolega…..
Nemoj nista silom. Uzmi veci cekic!
Korisnikov avatar
trotter
Site Admin

Pridružio se: Novembar 13th, 2008, 2:47 pm

Utisci

Postod matovac » Januar 31st, 2009, 7:47 pm

Eve Kolege!
Pa koliko sam ja video za ovo kratko vreme, mnogo, mnogo, mnogo je bolji od Viste, a da li će biti od XP-a, to će vreme pokazati. Jeste da drajveri idu od Viste, ali ne baš svi, tako da ima gimnastike oko nekih. Rešiće oni to vremenom. Za sada preporučujem da probate ovaj novi OS. Mislim da Vas neće razočarati. Dosta brzo i stabilno radi s obzirom da je beta verzija. Beta verziju možete skinuti, da probate sa http://www.softpedia.com/get/System/OS- ... ws-7.shtml
matovac
Korisnikov avatar
matovac
Site Admin

Pridružio se: Novembar 13th, 2008, 2:30 pm

Utisci

Postod matovac » Januar 31st, 2009, 7:49 pm

A ako Vam se svidi ova Beta, pošto traje samo 30 dana ima i za nju patch (Već ljudi napravili). Evo našli smo i to za Vas!

patch:
http://rapidshare.com/files/183192097/Patch_W7.rar.html
matovac
Korisnikov avatar
matovac
Site Admin

Pridružio se: Novembar 13th, 2008, 2:30 pm

Re: Utisci

Postod paun_cko » Januar 31st, 2009, 10:13 pm

Ma da sve je to lepo, ali ipak je XP i dalje naj, naj, tko da se ja ne bih iskreno igrao sa ovim novim zajebancijama! A jos je i beta verzija, tako da neka, hvala lepo!
Korisnikov avatar
paun_cko
Site Admin

Pridružio se: Decembar 1st, 2008, 3:30 pm

Postod Ekran » Februar 1st, 2009, 1:46 am

a gde ti nesta sa FB?

all, sorry for off....
Korisnikov avatar
Ekran
Site Admin

Pridružio se: Decembar 10th, 2008, 10:00 am

Postod trotter » Februar 4th, 2009, 5:13 pm

paun_cko je napisao:Ma da sve je to lepo, ali ipak je XP i dalje naj, naj, tko da se ja ne bih iskreno igrao sa ovim novim zajebancijama! A jos je i beta verzija, tako da neka, hvala lepo!

cko da je vidis samo ...... leti.....ali nema e-mail klijent , podrsku za neke drajvere................... :lol:
Nemoj nista silom. Uzmi veci cekic!
Korisnikov avatar
trotter
Site Admin

Pridružio se: Novembar 13th, 2008, 2:47 pm

Postod aster.nenad » Jul 2nd, 2009, 7:03 pm

imam peoblem sa sedmicom.....nece da mi pokrene instalaciju za gta 4........sta da radim???
aster.nenad

Pridružio se: Decembar 4th, 2008, 2:21 pm

Postod pc-forum.co.nr » Januar 12th, 2010, 12:46 am

Imas podesavanje da skines emulaciju za XP. Inace, ja sam probao sedmicu, ne Beta, nego finalnu verziju, i mogu da kazem-konacno! Konacno jedan lep, i funkcionalan OS, koji ima manje bug-ova nego XP. Naravno, zavisi koju verziju nadjete...
pc-forum.co.nr

Pridružio se: Januar 11th, 2010, 6:15 am

Postod tamy87 » April 25th, 2010, 8:19 pm

Elektronska knjizara Kavanali ce uskoro objaviti elektronsku knjigu "Windows 7" na Srpskom jeziku !
http://kavanali.com
NAJBOLJA elektronska knjizara KAVANALI
http://kavanali.com
Korisnikov avatar
tamy87

Pridružio se: April 25th, 2010, 7:57 pm

Povratak na Windows 7 beta